HOE OPEN STA JIJ VOOR FEEDBACK?

23 oktober 2021

arrow_back Ga terug
Het is dus waar: iedereen (of vrijwel iedereen) staat open voor feedback en luistert daar naar. Dat gegeven heeft mijn drempel om feedback te geven enorm verlaagd en heeft voor mijn gevoel ook het contact en de samenwerking met collega’s verbeterd. Hoe heb ik dat nu geleerd?

Want van het onderwerp ‘feedback geven’ alleen al kan ik zenuwachtig worden. Ik doe het niet graag en doe het daarom eigenlijk per definitie ook niet. Dat past ook perfect bij mijn ‘groene profiel’, om maar even in onze termen te praten.

In zowel mijn communicatiestijl als Karakterprofiel voert groen de boventoon, wat absoluut zijn mooie kanten heeft (en waar ik ook trots op ben!), echter wat betreft feedback geven minder handig is. Omdat ik graag samenwerk, mensen om me heen heb en gevoelig ben voor een prettige sfeer, doe ik er alles aan om dat te behouden.

Feedback geven betekent in mijn optiek al vaak ‘kritiek leveren’ en kan daarmee die goede sfeer verstoren. En daarom heb ik een hekel aan feedback geven. Het is niet zo dat ik het dan dus overal mee eens ben. Dingen kunnen me zeker raken; ik kan het heel vervelend vinden als er bijvoorbeeld niet naar me geluisterd wordt. Of mensen die hun verantwoordelijkheid niet nemen en taken op een ander afschuiven.

Ster in relativeren

Maar doe ik daar wat mee? Nee. Ik ben als de dood dat ik de ander kwets, hij of zij boos wordt, onbegrip… vul het maar in. Inmiddels ben ik een ster in relativeren (zo erg is het allemaal niet) en berust ik daarin. Want soms kan ik me storen aan anderen, maar dan doe ik daar niets mee.

Als team psychologen dat heel erg goed is in anderen vertellen hoe zij hun communicatie en samenwerking kunnen verbeteren, vonden wij het als team iScreen ook goed om eens te kijken naar de communicatie en samenwerking binnen ons eigen team.

Feedback geven

Er werden dit jaar meerdere sessies gepland en drie keer raden welk onderwerp er in de eerste sessie op de agenda stond: feedback geven. Er werden kleinere groepen gevormd waarmee je na de teamsessie aan de slag ging over dit onderwerp.

Ik stond niet te juichen, maar tegelijkertijd weet ik hoe belangrijk dit onderwerp is en wilde ik hier echt actief mee aan de slag. Met het groepje waar ik in zat besloten we om elkaar vragen te stellen over dit onderwerp.

Hoe open sta jij voor feedback?

Een vraag van een van mijn collega’s was ‘Hoe open sta jij voor feedback?’. De antwoorden verrasten me. Ondanks onze verschillende karakters zeiden we allemaal: ‘Heel erg open. Kom maar op! Je bent nooit te oud om te leren.’ Hoe gek het ook klinkt, dat was een eye-opener voor mij.

Al die keren dat ik denk dat anderen niet op mijn feedback zitten te wachten, boos worden om wat ik zeg, teleurgesteld zijn… al die keren heb ik verkeerde aannames gedaan en blijkt dat iedereen wel open staat voor feedback. Waarom zouden ze ook boos of verdrietig zijn?

Hoe pak je het aan?

De tweede teamsessie spraken we verder over feedback geven en het toeval wil dat er een besluit werd genomen waar ik me onprettig bij voelde. Na lang nadenken of ik er wat van ging zeggen en zo ja hoe, besloot ik dat áls ik dan toch feedback ging geven dit het juiste moment was.

Gesterkt door de gedachte dat iedereen open staat voor feedback nam ik het woord en gaf ik aan wat me dwars zat. Er werd geluisterd en na een stilte kwam de reactie; heel goed dat ik dat aangaf! Ter plekke werd het besluit ingetrokken en werden er andere afspraken gemaakt. Voor anderen iets van kleine betekenis, voor mij enorm.

De opluchting die ik daarna voelde en vooral het niet meer hoeven piekeren en uiteindelijk berusten, waren wat mij betreft goud waard.

Die onrust voel ik nog steeds hoor; ga ik ergens wat van zeggen of niet? Ik weet alleen nu dat ik mijn aannames achterwege moet laten en er vanuit kan gaan dat de ander ook wil horen wat mijn mening is.

- Carlijn Witvliet, Arbeids- en organisatiepsycholoog

Neem contact op

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy