LOOPBAANBEGELEIDING

Verken, plan, groei:

ontgrendel je carrièrepotentieel

 

Neem contact op

In het kort

In onze begeleiding helpen we personen bij de volgende stap in hun carrière. Bijvoorbeeld als er behoefte is om de volgende stap te zetten binnen een huidige loopbaan of als er actief gezocht wordt naar een nieuwe baan. 

Onze werkwijze is effectief en onderscheidend door de combinatie van persoonlijke begeleiding, (online) assessment (het in kaart brengen van kwaliteiten, talenten, affiniteiten, drijfveren, valkuilen, et cetera) en verschillende werkvormen.

Het loopbaantraject vindt plaats onder begeleiding van een vaste coach/psycholoog. Daarnaast zijn er onderdelen die op afstand plaats kunnen vinden, bijvoorbeeld door middel van e-learning, online vragenlijsten en huiswerk opdrachten.

 

Hieronder volgt een voorbeeld van een 'Werk naar werk' traject, als er gezocht wordt naar een nieuwe baan.

De 6 fasen van het 'Werk naar werk' traject


  • De intake waarin naast een persoonlijke kennismaking het verkennen van de loopbaanvraag centraal staat.

  • Verkenning rondom de vragen “Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik?". Hierbij worden naast de gesprekken online vragenlijsten gebruikt die inzicht geven in eigen talenten, drijfveren, kwaliteiten, ontwikkelpunten en ambities.

  • Sollicitatievaardigheden ontwikkelen en oefenen; jezelf op overtuigende wijze leren presenteren in sollicitatiebrieven, curriculum vitae en sollicitatiegesprekken.

  • Jobhunt door middel van het online verkennen en proactief benaderen van de arbeidsmarkt.

  • Afscheid nemen van de oude organisatie/situatie en nieuw perspectief ontwikkelen richting de toekomst.

  • Nazorg.

 

 

 

 

Werk naar werk begeleiding

Werk naar werk begeleiding is een vorm van loopbaanbegeleiding die we aanbieden.
Uiteraard is een dergelijk traject altijd een kwestie van maatwerk daar waar de loopbaanvraag altijd centraal staat en die is voor iedereen anders. Op basis van deze vraag wordt een (globaal) plan van aanpak gemaakt.

Hoewel er altijd sprake is van maatwerk,
worden er gedurende de begeleiding wel een aantal herkenbare fasen doorlopen.
De fasen komen, afhankelijk van de situatie en behoeften,
in meer of mindere mate, aan bod in het traject.

Neem contact op

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy