TEAMONTWIKKELING

Bouw sterke teams,

bouw succes

 

Neem contact op

Waarom?

Een goede samenwerking vraagt voortdurende aandacht en ontwikkeling. Wees niet bang voor verschillen, of nog beter: benut verschillen. Het werkelijke verschil wordt gemaakt door hoe je met verschillen omgaat.

In elke organisatie gaat het over hoe mensen met elkaar een doel realiseren en wat daarbij het samenspel is van persoonlijkheden. Wat kan de een voor de ander betekenen, hoe beïnvloedt men elkaar en wat is daarmee het effect op ieders bijdrage?

Samenwerking gaat over enthousiasme, inspiratie en energie. Maar ook over botsingen, conflicten en allergieën. Elementen die een samenwerking kunnen laten excelleren en kunnen ontwrichten. Teambuilding gaat over inzicht in de dynamiek binnen het team en daarmee ook over optimaal samenwerken.

En het effect op de hele organisatie? Gemotiveerde medewerkers, meer effectiviteit in samenwerking en in communicatie, en betere bedrijfsresultaten. Daarbij een lager ziekteverzuim, minder verloop en meer organisatiebinding.

 

 

format_quote
Een team is niet een groep individuen die samenwerken, maar een eenheid die gemeenschappelijke visie deelt.

Onbekend

Zien èn voelen!

De samenwerking versterken door soepele, effectieve onderlinge communicatie.
Dat begint weer bij (beter) inzicht krijgen in jezelf, het (beter) begrijpen van de ander en de dynamiek hiertussen snappen.
Onze aanpak bestaat uit drie delen:

Bepalen

De deelnemers vullen online twee vragenlijsten in: Communicatiestijl en Karakterprofiel. Dit levert informatie op ten aanzien van de teamcultuur, werkwijzen, kwaliteiten, gedragsvoorkeuren en de sleutelwaarde van deelnemers voor het team.

Begrijpen

In een uitgebreid persoonlijk gesprek krijgen de deelnemers uitleg over de modellen Communicatiestijl en Karakterprofiel. Men leert de betekenis kennen van het eigen resultaat. Daarnaast levert het gesprek ook inzicht in de thema's die spelen binnen het team.

Beleven

In de teamsessie worden alle inzichten gekoppeld aan de context waarin het team operationeel is, de dagelijkse praktijk. Hierbij ligt de nadruk op ervaren en doorvoelen, kortom de beleving. Voorbeelden uit de praktijk zijn essentieel.

Wat gebeurt er na een teamsessie?

Bij de afronding van de teamsessie en tijdens een evaluatiegesprek doen we graag suggesties voor een mogelijk vervolg. Wij bieden verschillende praktische en innovatieve diensten aan om de team ontwikkeling levendig te houden. Denk bijvoorbeeld aan e-learning modules, film materiaal, apps, coaching en diverse trainingen.

Neem contact op

Decoratie

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy