KRACHTIGE VERBINDINGEN

De kracht van vertrouwen,

veiligheid en openheid

 

Neem contact op

Krachtige verbindingen vormen het hart van een organisatie. Medewerkers verbinden zich met hun werk, met hun leidinggevenden, collega's, teamleden en met de heersende bedrijfscultuur.

Om deze verbindingen optimaal te creëren is zelfinzicht, talentgerichtheid en open communicatie onmisbaar. Daarnaast zijn vertrouwen en een gevoel van veiligheid cruciaal.

Leidinggevenden spelen een sleutelrol in het faciliteren van deze verbindingen. Zij bepalen het opbouwen van sterke relaties, het creëren van een veilige omgeving en het bevorderen van teamcohesie centraal staan.

Verbinding groeit door het anders-zijn van de ander: de ander verschilt van mij en precies datgene wat ik niet begrijp van de ander, maakt mij nieuwsgierig naar hem of haar. De ander met al zijn anders-zijn confronteert ons tegelijk met onze eigen kwetsbaarheid. Vanuit deze kwetsbaarheid kunnen we ons wezenlijk verbinden.

 

format_quote
Ieder heeft zijn eigen doelen, die erg kunnen verschillen naargelang talenten, mogelijkheden, capaciteiten. Maar de essentie van geluk zit toch in verbinding. Oprechte aandacht in verbinding, in de betekenis van zorgzaam en bedachtzaam zijn is het wezen van de menselijke cultuur. Een maatschappij die te veel inzet op het individuele succes, op de ontplooiing van een grenzeloze individualiteit, verliest zijn menselijkheid.

Dirk de Wachter

Hoogleraar, KU Leuven

 

Het stimuleren van krachtige verbindingen

 

Verbinding met zichzelf

Zelfinzicht en talent (h)erkenning zijn belangrijk in de verbinding met wie je bent en wat je wil. Dit zijn belangrijke eerste stappen in het stimuleren van een positief welbevinden.

 

 

Verbinding met het werk

Om het welbevinden positief te stimuleren is het van belang dat er een match is tussen het individu en de taken, verantwoordelijkheden en talenten die gevraagd worden in het werk. 

Verbinding met leidinggevende

Aandacht voor de relatie tussen medewerker en leidinggevende heeft een grote impact op welzijn. Dit heeft te maken met de manier waarop invulling wordt gegeven aan leiderschap. De menselijke maat; empathie en oog voor het welzijn van de medewerker zijn van enorm belang.

 

 

Verbinding met het team

Aandacht voor de relatie tussen medewerkers in een team. Hier spelen zaken als vertrouwen en veiligheid een bepalende rol in het functioneren van een team. Een krachtig team heeft een hoge effectiviteit en is innovatief in zijn doen en laten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbinding met collega's

Buiten de connectie tussen medewerkers in een team, zijn er ook de verbindingen tussen medewerkers in de gehele organisatie. Hierbij is de organisatiecultuur van belang. Een positieve organisatiecultuur draagt bij aan meer effectiviteit en innovatie.

 

 

Verbinding met de organisatie

Medewerkers van een organisatie voelen in meerdere of mindere mate een binding met de organisatie. Als dit een krachtige verbinding is zorgt dit voor meer rendement en groei. 

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy