KRACHTIGE VERBINDINGEN

De kracht van vertrouwen,

veiligheid en openheid

 

Neem contact op

Krachtige verbindingen vormen het hart van een organisatie. Medewerkers verbinden zich met hun werk, met hun leidinggevenden, collega's, teamleden en met de heersende bedrijfscultuur.

Om deze verbindingen te versterken, zijn zelfinzicht, talentgerichtheid en open communicatie onmisbaar. Daarnaast zijn vertrouwen en een gevoel van veiligheid cruciaal.

Leidinggevenden spelen een sleutelrol in het faciliteren van deze verbindingen, door sterke relaties op te bouwen, een veilige omgeving te creëren en teamcohesie te bevorderen.

Verbinding ontstaat wanneer we het verschil in anderen omarmen: wanneer we merken dat ze anders zijn dan wijzelf en we niet alles begrijpen, wekt dat onze nieuwsgierigheid. Tegelijk confronteert het ons ook met onze eigen kwetsbaarheid. Vanuit deze kwetsbaarheid kan echte verbinding ontstaan.

format_quote
Ieder heeft zijn eigen doelen, die erg kunnen verschillen naargelang talenten, mogelijkheden, capaciteiten. Maar de essentie van geluk zit toch in verbinding. Oprechte aandacht in verbinding, in de betekenis van zorgzaam en bedachtzaam zijn is het wezen van de menselijke cultuur. Een maatschappij die te veel inzet op het individuele succes, op de ontplooiing van een grenzeloze individualiteit, verliest zijn menselijkheid.

Dirk de Wachter

Hoogleraar, KU Leuven

 

Het stimuleren van krachtige verbindingen

 

Verbinding met jezelf

Zelfinzicht en talent-(h)erkenning zijn belangrijk in de verbinding met wie je bent en wat je wil. Dit zijn belangrijke eerste stappen naar een positief welbevinden.

 

 

Verbinding met het werk

Voor een positief welbevinden is het van belang dat er een match is tussen de persoon en de taken, verantwoordelijkheden en talenten die het werk van diegene vraagt. 

Verbinding met leidinggevende

De relatie tussen medewerker en leidinggevende heeft een grote impact op welzijn. De manier waarop invulling wordt gegeven aan leiderschap speelt een grote rol. Empathie en oog voor het welzijn van de medewerker zijn essentieel voor een goede werkrelatie.

 

 

Verbinding met het team

De relatie tussen teamleden is heel belangrijk. Vertrouwen en veiligheid zijn bepalend voor hoe een team functioneert. Een krachtig team is effectief en innovatief.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verbinding met collega's

Naast de connecties in een team, zijn ook de verbindingen tussen medewerkers in de gehele organisatie belangrijk. Een positieve organisatiecultuur bevordert effectiviteit en innovatie.

 

 

Verbinding met de organisatie

Medewerkers voelen zich in meer of mindere mate verbonden met de organisatie. Een krachtige verbinding zorgt op termijn voor meer rendement en groei. 

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy