RESEARCH & DEVELOPMENT

Creëren, ontwikkelen, verbeteren

ontdek onze onderzoekswereld

 

Neem contact op

expand_less
expand_more
Kantoor

19 maart 1996

Oprichting Castor Fiber Groep

Leon Schoonen start met het psychologisch adviesbureau Castor Fiber Groep. Assessment, coaching en teambuilding vormen de belangrijkste activiteiten.

22 april 2002

Introductie Online activiteiten

De oprichting van iScreen voor alle online activiteiten. De allereerste versie van het testsysteem wordt ontwikkeld en we starten van de ontwikkeling van een enorme expertise op het gebied van testontwikkeling door de samenwerking met educatieve uitgever Malmberg uit ‘s-Hertogenbosch.

17 december 2002

Introductie Communicatiestijl en Karakterprofiel

Onze modellen Communicatiestijl en Karakterprofiel worden geïntroduceerd aan onze klanten. Deze vragenlijsten zijn ontwikkeld op basis van bekende theoriëen omtrent het in kaart brengen van communicatievoorkeuren en karaktertrekken.

d9279bb9-27eb-40.png

13 mei 2006

Officieel iScreen

iScreen groeit stevig verder en steeds meer activiteiten vinden online of hybride (online + offline) plaats. Voor klanten is de dubbele naamvoering van Castor Fiber Groep en iScreen niet altijd even duidelijk, daarom wordt er voor gekozen om alle activiteiten onder één naam te brengen: iScreen.

19 september 2014

COTAN beoordeling Talentenkompas

Talentenkompas, onze aanpak waarbij leerlingen in groep 7/8 hun talenten ontdekken, ontwikkelen en waarderen, bestaat uit vragenlijsten die inzicht geven in persoonlijkheid, sociaal emotioneel functioneren en affiniteiten, aangevuld met intellectuele capaciteiten. De eerst drie vragenlijsten, die de kern van Talentenkompas gedachtegoed bevatten, hebben we jarenlang getest en hertest door het hele land, om normgroepen te creeëren en de betrouwbaarheid en validiteit te testen. Vervolgens hebben we de vragenlijsten opgestuurd naar Cotan, en nu hebben we een positieve beoordeling te pakken. 

2 februari 2021

Lancering Talentwijzer LOB

Na jaren van particuliere inzet van onze persoonlijkheidsvragenlijsten voor het VO, hebben we in ons iPortfolio een programma ontwikkeld -in samenwerking met VO scholen- voor lob in het middelbaar onderwijs. 
Meer weten?

Naar Talentwijzer website

641f9adb-e71a-44.jpg

12 juni 2023

Menselijk Leiderschap

Onze aanpak omtrent Menselijk Leiderschap, een aanpak gericht op krachtige verbindingen en met een nadruk op empathie krijgt in samenwerking met klanten een steeds mooiere vorm in ons iPortfolio.

Check

18 juni 2023

Patent MTO Talent Model

Na ontwikkeling van het Mens Team Organiatie (MTO) Talent Model, en het inzetten van het model bij verschillende klanten, is het vanaf nu ook beschermd gedachtengoed van iScreen. En daar zijn we trots op! Wil jij meer weten over ons MTO Talent Model als middel? 

We gebruiken noodzakelijke cookies om onze site te laten werken en u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op "Accepteer alle" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van alle cookies, of u kunt ze weigeren door op "Weiger alle" te klikken. Bekijk onze Privacy policy